Stroje a zariadenia

Stroje a zariadenia | tryskacie stroje, hlboko vŕtacie stroje, nástrojové CNC brúsky, podávače tyčového materiálu, indexovacie stoly

tel. +421 48 414 86 27 | email albaprecision@albaprecision.sk

https://www.fmb-machinery.de/produkte/

Tyčové podávače FMB Maschinenbau – automatické tyčové podávače pre podávania a zásobovanie jednovretenných alebo viacvretených sústruhov tyčami


tel. +421 48 414 86 27 | email albaprecision@albaprecision.sk

https://www.cmspa.com/de/

TRYSKACIE STROJE NA POVRCHOVÚ ÚPRAVU C.M. je producent tryskacích strojov s metacími kolami, tryskacieho média.

Čistenie foriem otryskávaním vo firme Saargummi

S čistením foriem má firma C.M. treatment bohaté skúsenosti veď len pre spoločnosť Michelin sme dodali vyše 20 strojov a pred časom sme získali aj referenciu na ďalšieho z najväčších producentov pneumatík Continental. Otázka riešenia čistenia foriem tentoraz pre výrobu tesnení dverí v automotive bola len o vytypovaní správneho abraziva a vhodných parametroch.

Už pri samotných testoch priamo vo fabrike C.M. v Modene sme sa uberali špecifickým smerom použitia mäkkého abraziva z hliníka.  

Výsledkom bolo vyčistenie povrchu od nánosov gumy pri zachovaní povrchu bez narušenia dôležitých detailov formy.

Spoločnosť Saargummi v roku 2021 od leta používa stroj C.M. T18 T2 TMC, CNC stroj z najmodernejšími prvkami bezpečnosti.

Plne automatizovanou prevádzkou a autonómnym systémom doplňovania abraziva ako aj dopravu odpadového prachu s filtračnej jednotky do odpadových vriec tkzv. „big bagov“.

V rámci parametrov sme za pomoci C.M. dokázali znížiť čas potrebný na údržbu formy z 50-60 minút na 6-9 minút s podstatným rozdielom eliminácie ručnej práce a zabezpečením kontinuálnej kvality strojovým prístupom.

Spĺňame najprísnejšie kritériá bezpečnosti. V tomto odvetví je technológia tryskania pre tento typ výroby a údržby výhodná, a tak sa nám opäť za pomoci spoľahlivého partnera C.M. treatment z Talianska podarilo pribrať ďalšieho spokojného zákazníka.


Čistenie foriem otryskávaním vo firme Continental

„Prepáčte, ale technológia tryskania kovovým abrazivom je v celej skupine Continental zakázaná“ : zaskočila nás odpoveď s pred štyroch rokov na obchodnom jednaní v Continental fabrike.

Vedeli sme, že práve táto technológia je tá najvhodnejšia k daným požiadavkám a tak sme sa pustili do práce. Testovania, vyhodnocovania, presviedčania ďalšieho testovania a vyhodnocovania bolo neúrekom.

K dnešnému dňu sa v divízii foriem nákladných pneumatík v Continental Matador Púchov už takmer polroka spoliehajú na technológiu tryskania prostredníctvom stroja C.M. T24 T3 TMC.

Na otočný stôl s priemerom 2,4 m sa pohodlne uloží paleta s bočnicou alebo segmentami gumárenskej formy pneumatík.

Operátor pohodlne na dotykovej obrazovke zvolí prednastavený program a stlačí Štart o všetko ostatné sa stroj postará sám.

Stroj C.M. disponuje „vnútorným ofukom“ a očistí zvyšky nazbieraného abraziva v komplikovaných priehlbinách tak počas cyklu tryskania ako aj na konci cyklu takže forma je pripravená na ďalší proces bez zdĺhavého ofukovania.

V rámci efektivity sme za pomoci C.M. dokázali znížiť čas potrebný na údržbu formy z 30-50 minút na 3-6 minút s lepším ako dotarajším výstupom a zabezpečením kontinuálnej kvality bez narušenia povrchu.

Spĺňame najprísnejšie kritériá bezpečnosti, na dôvažok sme splnili aj špecifické prísne podmienky „Conti standards“. Sme radi, že môžeme byť  súčasťou procesu výroby v tomto odvetví pretože zo skúsenosti vieme že práve technológia tryskania je pre tento typ výroby a údržby najvhodnejšia.


tel. +421 48 414 86 27 | email albaprecision@albaprecision.sk

https://machines.anca.com/Products

Austrálska firma ANCA je popredným svetovým výrobcom viacosových brúsok na nástroje riadených technológií CNC. Prepracovaný, zároveň jednoducho ovládateľný softvér spoločne s výnimočnou kinematikou umožňuje špičkové výkony v produktivite, presnosti a kvalite povrchu. K dispozícii je široká škála strojov rôznych typov, ktoré je možné presne prispôsobiť požiadavkám technológie, či už sa jedná o prebrusovanie alebo výrobu nových, štandardných aj špeciálnych nástrojov na obrábanie kovov i dreva, lisovacích a raziacich nástrojov. Brúsky našli uplatnenie aj v iných oblastiach, ako je výroba implantátov v medicíne alebo brúsenie piestov v automobilovom priemysle. Brúsky ANCA prekračujú požiadavky, ktoré sú na súčasné CNC nástrojovej brúsky kladené: Krátke časy cyklov obrábania | Celkom 9 riadených osí (5 mechanických a 4 softvérové ​​osi) | Vysoká presnosť hotových výrobkov a súčasne vysoká kvalita povrchu | Automatizácia procesu brúsenia | Široká paleta príslušenstva pre nástrojovú brúsku a kompletnú výrobu


tel. +421 48 414 86 27 | email albaprecision@albaprecision.sk

https://www.loch-gmbh.de

Hlbokovŕtacie jednotky a stroje LOCH Nemecko – Hlbokovŕtacie jednotky sú najčastejšie používané pre špeciálne stroje, výrobné linky alebo ako súčasť jednoúčelových strojov.


tel. +421 48 414 86 27 | email albaprecision@albaprecision.sk

https://hofmann-mt.de/