C.M. Surface Treatment | tryskanie povrchov

“C.M. Surface Treatment S.p.A.” je spoločnosťou s 50-timi zamestnancami, je situovaná na okraji Modeny neďaleko Bologni.

Nosným programom spoločnosti je návrh, výroba a predaj automatických otryskávacích strojov. Viac ako 50 rokov skúseností je zhmotnených v každom zo 150 štandardných modelov.

Stroje C.M. v prevedení s otočným stolom, bubnom, závesným systémom alebo priebežným pásom sa vyznačujú robustnosťou a dlhou životnosťou. V každom dizajne uvažujeme o efektivite, trvácnosti s prihliadnutím na životné prostredie.

Dovoľte nám predstaviť vám jeden s takýchto strojov S/60-H :

tento projekt podnietila požiadavka významného výrobcu hliníkových odliatkov v automobilovom priemysle.

V tejto aplikácii robot vyberá obrobok z formy, kontroluje celistvosť a úplnosť odliatku, posúva obrobok na stanovište kde dochádza k odstráneniu „okovkov“ a „ostrín“, ochladzuje odliatok vo vodnom kúpeli a následne ukladá do upínacieho prípravku tryskacieho stroja pre operáciu tryskania.

S/60-H je osadený dvoma odstredivými metacími kolesami, odliatok je v prípravku tkzv. „slider-i“ posunutý do tryskacej komory a otáčaný a tým opracovaný priebežne zo všetkých strán.

Doba opracovanie jedného odliatku sa pohybuje od 20-40 sekúnd (v závislosti o tvaru odliatku).

Automatizácia nie je len trend ale nevyhnutná potreba pri zvyšovaní efektivity vo výrobe aj v tomto prípade sa C.M. stroje prispôsobujú cieľom efektivity a zvyšovaniu produktivity.

Stroje S/60-H sú vhodné pre rôzne druhy odliatkov, vysokotlaková liatie, nízkotlakové liatie, gravitačné oblievanie nevynímajúc.

Stroj S/60-H má integrovanú funkciu recyklácie abraziva a filter (AtEx std.) Samozrejmosťou sú bezpečnostné prvky a ovládací panel s PLC, čo umožňuje diaľkové ovládanie v rámci sieťového pripojenia.

Samotný stroj nevyžaduje budovanie základov a preto je inštalácia jednoduchá s priemerom trvania 2 dni.

Aj v tomto prípade C.M. presvedčila inováciami, ktoré sa v praxi prejavili zvýšenou efektivitou výroby.

Spoločnosť Alba precision partnersky s výhradným zastúpením spolupracuje s C.M. treatment na Slovensku aj v Českej republike viac ako 20 rokov.